Bakos Réka

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

A hazai elkötelezettség üzletág vezetője vagyok, emellett főleg regionális és globális felmérések irányításáért felelek.
2005-ben csatlakoztam az Aon Hewitt csapatához gyakornokként, majd 3 évig voltam a Legjobb Munkahely Felmérés magyarországi vezetője. Az elmúlt időszakban az ügyfélprojektek mellett az európai tehetség üzletág egységes projektmenedzsentjét és hatékony működését elősegítő csapatot vezettem. Szakterületeim a dolgozói elkötelezettségfejlesztés, valamint a teljes munkavállalói életciklust vizsgáló diagnosztikák.
Amikor elkötelezettség fejlesztésről beszélünk, abban támogatjuk ügyfeleinket, hogy munkavállalóik szeressenek náluk dolgozni és motiváltabbak legyenek. A teljes dolgozói életciklust lefedő diagnosztikáink segítségével végig tudjuk követni a munkavállalói élményt onnantól kezdve, hogy valaki jelentkezik egy álláshirdetésre egészen addig, hogy elmegy a cégtől. Ezek az információk már az első pillanatban, akár a vállalathoz való jelentkezést megelőzően is nagyon fontosak: kezdeti benyomások a cégről, milyen volt a kiválasztási folyamat, ha felvették a jelentkezőt, az első hét és az első munkában töltött hónap élményei. Akkor tudunk hatékonyan beavatkozni, ha rendszeres időközönként megkérdezzük, hogy mivel elégedettek vagy elégedetlenek munkavállalóink. És ennek nincs vége akkor sem, ha valaki esetleg felmond. A kilépő kollégák megkérdezéséből is sok információt nyerünk, hiszen megtudhatjuk, hogy miért ment el, esetleg visszajönne-e később ide dolgozni. A felsorolt diagnosztikák, valamint a rájuk alapozott fejlesztések segítségével tudunk arra hatni, hogy minél kevesebben hagyják ott az adott céget, a maradó kollégák motiváltak, elkötelezettek legyenek, a vállalat pedig jobban teljesítsen.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

Az elmúlt több mint tíz év során számtalan hazai és nemzetközi vállalat életébe, működésébe nyerhettem betekintést, ez mindig hihetetlenül izgalmas. Ami azonban igazán örömet okoz, az hogy ha a felmérések és az azokat követő fejlesztések következtében láthatom a fejlődést, aminek révén a cégek egyre inkább jobb munkahellyé válnak.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

A munka világa jelentős átalakulás előtt áll, és itt nem csupán az új iparágak, szakmák feltűnésére, a régiek megszűnésére, sőt nem is feltétlenül a technológiai fejlődésre kell csak gondolni, hanem arra, hogy 10 év múlva beszélhetünk-e egyáltalán vállalatokról, vagy sokkal inkább hálózatokról, illetve, hogy az egyetlen céghez/hálózathoz fognak-e tartozni a munkavállalók, vagy sokkal inkább szabadúszóként egy-egy projektre csatlakoznak-e be – meghatározott időszakra. Ez természetesen magával hozza azt a kérdést, hogy ezeket a lazábban és inkább ideiglenesen kötődő szakértőket, hogyan lehet motiválni és elkötelezni - ez azonban már tényleg a jövő zenéje.

Kedvenc tárgyad és miért?

Szabó Magda a kedvenc íróm, a rajongás kiskoromban az Abigél című filmmel kezdődött, azóta a legtöbb könyvét számtalanszor elolvastam. Mindegyik írása rengeteget adott, de ami különösen megérintett, az a Katalin utca volt, ami megérteti velünk, hogy mi az, ami igazán számít: pillanatok, érzések, epizódok, mondatok, tettek, élmények, emberek...és jó, ha erre nem az utolsó pillanatban döbbenünk rá.