Békéssy Olga

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

Külsősként segítem a céget, hogy minél ismertebbek legyenek a szűk szakmai körön kívül a sajtóban is. Könnyű a dolgom, mert nagyon jól felkészült emberekkel dolgozhatok, akiknek hozzám hasonlóan a munkájuk a hobbijuk is és együtt hegyeket vagyunk képesek megmozgatni.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

Közel húsz évig dolgoztam riporterként az egyik legnagyobb kereskedelmi televízióban. Állandóan jöttem-mentem, most mégis kinyílt a világ: fantasztikus szakemberekkel találkozom, akiknek lenyűgöz a tudása, rengeteget tanulok tőlük és ezt próbálom meg átadni, lefordítani a nagyközönségnek is. Korábban azt hittem, hogy a HR unalmas. Felvenni, kirúgni embereket, nekem ennyit jelentett. Na, pont nem erről szól. Ez egy más világ és attól nagyon izgalmas, hogy képes megmutatni a jövőt, ami mindenkit érint. Hol fogunk dolgozni? Hogyan fogunk dolgozni? Milyen állások lesznek még egyáltalán? Tengernyi a kérdés.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

Nem vagyok szakmabeli, de remélem, hogy folytatódik az a trend, amit én is követek a saját cégemben: projekt alapon dolgozom tehetséges emberekkel együtt. Így mindig megválaszthatom, hogy kik azok, akik az adott feladatra a legalkalmasabbak. Ettől lesz öröm a közös munka.

Kedvenc tárgyad és miért?

A szuper telefonom. Gyönyörű képei vannak és gyakran ezzel készítem a rövid videofilmeket is. Ez a jövő: egy telefonnal már akár egy filmet is le lehet forgatni. Hatalmas szabadságot ad: ott van velem mindig, mindenhol és azonnal tudom tudósítani a világot, hogy itt valami fontos dolog történik!