György Máté

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

2014 év elején csatlakoztam a szervezethez és jelenleg, mint junior tanácsadó tevékenykedek, így szerencsém volt rengeteg területtel megismerkedni. Fő felelősségeim közé tartozik az Aon Legjobb Munkahelyek programunk koordinációja és partnereink támogatatása a folyamat egésze és az eredmények feldolgozása közben. Mindemellett helyi szintű elkötelezettségmérési projekteket menedzselek, illetve globális projekteket támogatok. Az elkötelezettségmérésen túl, az elkötelezettség fejlesztés során is segítem ügyfeleinket, legyen szó felsővezetői csapat támogatásáról, középvezetők fejlesztéséről vagy munkatársak bevonásáról. Ráadásul ebben az évben egy igazán izgalmas, globális kultúramérési és fejlesztési projektben is részt vehettem, mint projektmenedzser.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

Annak köszönhetően, hogy számos projektben részt veszek, minden napom más és más. Viszont a változatosság és a megújuló kihívások ellenére két dolgot emelnék ki, amik a mindennapokban mozgatnak, boldoggá tesznek.
Az egyik az emberek. Egy rendkívüli csapattal dolgozhatok együtt, ahol érezni az egész csapat támogatását, összetartását és alázatát. De a munkatársakon kívül még ide sorolnám ügyfeleinket – sokkal inkább partnereinket – hisz a velük kialakult kapcsolat és közös munka, ami miatt valóban változatos és örömteli a mindennapi munka.
A második pedig a támogatás. Akkor érzem igazán elememben magam, ha megoldást tudunk nyújtani egy felmerülő problémára, illetve tudjuk támogatni partnereinket és munkatársaikat, történjen az egy prezentációval, egy akciótervező workshoppal vagy egy egyszerű beszélgetéssel. Ha már csak egy közös beszélgetést követően sikerült egy új, értékes gondolatot útjára indítani, akkor úgy érzem, már az a nap sem telt el haszontalanul.

el haszontalanul.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

Nagyon nehéz előre jelezni, hisz már az utóbbi években is tűntek el szakmák, jöttek létre újak, ami a következő években sem lesz másképp (gondoljunk csak az önvezető autókra és az ezekből származó lehetőségekre). Másik oldalról, ha abból indulnánk ki, hogy mi emberek mennyire vagyunk nyitottak a változásokra és az abból fakadó bizonytalanságra, akkor nem változna sok minden. Viszont úgy gondolom, hogy 10 éves távlatban a mesterséges intelligencia területén történő fejlődés elkerülhetetlenül fel fogja forgatni a technológiát és ez által a munka világát. Sokkal fontosabb lesz egyéni szinten a rugalmasság, tanulási hajlandóság és alkalmazkodókészség, hisz előfordulhat, hogy automatizált folyamatok fogják átvenni a jelenlegi munkák nagy részét.
Azonban annak érdekében, hogy valóban elindulhassunk egy ilyen mértékű változás útján, szükséges egyfajta gondolkodásmód és szemléletbeli váltás, ami várhatóan több időt fog igénybe venni.

Kedvenc tárgyad és miért?

Ez az amerikai focilabda jelenti számomra a barátokat, a kikapcsolódást és a feltöltődést egyaránt. A barátaimmal már jó pár éve figyelemmel követjük az NFL történéseit és a közös vasárnap esti, hajnali meccsnézések már egyfajta rituálévá váltak, ezek igazán ki tudnak kapcsolni a hétköznapok forgatagából. Szerencsére a barátságunkra nincs rossz hatással, hogy a „Vikingek” között én vagyok az egyetlen „Sajtfejű”, vagyis azonos divízióban lévő, rivális csapatoknak szurkolunk. Ráadásul az utóbbi időszakban már nem csak a meccsek közben a kanapékon, hanem a Margitszigeten is összejártunk dobálgatni a tojáslabdát, így az összetört poharak száma is exponenciálisan csökkenni kezdett… ☺