Király-Gyeőry Máté

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

Data-s gyakornok vagyok és a feladatom elsősorban az, hogy segítsek az adatbázisok kezelésében, az adatok tisztításában, és az adatkezelő eszközök programozásában a senior datásoknak. E mellett sok-sok kisebb-nagyobb feladatom is van azokban a projektekben, amelyekben részt veszek, például az eredmények és a reportok ellenőrzése, vagy a kérdőívek tesztelése.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

A munkám kedvenc része az adatkezelő eszközök programozása és karbantartása. Azért ez, mert ez igényel egy bizonyos kreativitást, abban, hogy hogyan oldod meg, hogy az eszköz a lehető leghatékonyabb, leggyorsabb és a legmegbízhatóbb legyen, úgy, hogy hibátlanul elvégezze a módszertan által megkövetelt számításokat.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

10 év múlva szerintem (illetve inkább remélem), az emberek kevesebbet fognak dolgozni, mivel egyre több minden lesz automatizálva – mind a gyári termelésben, mind a szolgáltatások terén. Ezért a legfontosabb munkavállalók az informatikusok, a mérnökök, és a humán területen dolgozók lesznek, az előbbi kettő azért, mert ők automatizálnak, az utóbbiak pedig azért, mert az emberekkel való foglalkozást nem lehet automatizálni, így szerintem rájuk mindig szükség lesz. Ez pedig remélem azt hozza magával, hogy csökken a “ha nem dolgozik ne is egyék” mentalitás, hiszen ha az automatizálás miatt meg tudja termelni a társadalom a szükséges javakat, akkor nem lesz szükség arra, hogy mindenki (ennyit) dolgozzon.

Kedvenc tárgyad és miért?

A kedvenc tárgyamként az első dobverőmet választottam, mert ez indított el a zenélés útján. Természetesen már rég eltörtem a dobverőpárt (bár nem nagyon), de megtartottam őket, mert ez volt a kedvenc dobverőm, a dobtanárom az Egyesült Államokból hozatta és minden tanítványának adott egyet az első óráján. Kiváló minőségűek voltak, több mint egy évig bírták mielőtt eltörtek, a többi dobverőm alig pár hónapot tartott. Azóta más hangszereken is elkezdtem játszani: gitáron, basszusgitáron és legújabban szintetizátoron és rengeteg, különböző stílusú zenekarban kipróbáltam magam – most épp egy elektronikus rock zenekarban szintetizátorozok -, de mindebben a sok élményben nem lett volna részem az első dobverőm nélkül.