Kürti László

Mivel foglalkozol az Aon-nál?

2007 óta dolgozom az Aon-nál (előtte Aon Hewitt, illetve Hewitt). Ez idő alatt foglalkoztam vezetők/tehetségek azonosításával és fejlesztésével (AC/DC, 360 fokos felmérés és visszajelzés, személyiség tesztek, coaching, action learning, team coaching, vezetői tréningek), magyar és globális elkötelezettség felmérések projekt menedzsmentjével, munkavállalói elkötelezettség fejlesztésével (vezető és/vagy nem vezető munkatársak fejlesztésén, bevonásán keresztül). Ami ez idő alatt mindig állandó volt, az a hit a szervezetünk missziójában: abban segíteni más szervezeteket, hogy azok jobb munkahelyek legyenek. Így minden évben erősen kapcsolódtam az Aon Legjobb Munkahelyek Programunkhoz, illetve sokat dolgoztam azon is, hogy mi is egy jól működő, képzett és elkötelezett csapat legyünk.

Milyen meghatározó pillanatra emlékszel szívesen?

Sok olyan pillanatom volt ebben a szervezetben, ami arról szólt, hogy mi valóban egy nagyon emberközpontú, felhatalmazó és teljesítmény orientált kultúrában dolgozunk. Nagyon sok szerepben kipróbálhattam magam. Karrierem elején meghatározó volt a cég német szervezeténél dolgozni, ahol megélhettem egy multinacionális cég erejét és előnyeit, ugyanakkor meghatározó részese lenni annak a magyar csapatnak, ahol ha jól teljesítesz és teszel a csapatért is, akkor „mindent szabad”. Legyen ez extra szabadság, részvétel különleges képzéseken, lemondani a vezetői szerepemről és persze az, hogy szabad belátásom szerint alakíthatom a projektjeimet.
Minden évben talán a legfontosabb momentum a Legjobb Munkahelyek elismerés átadó ceremóniája, ahol átérezhetem újra és újra, hogy egy fontos célért dolgozom.

 

Mit jelent számodra az, hogy #dolgoznielmeny?

Lehet úgy dolgozni, hogy azt élvezzük. És most nagyon sok ember ténylegesen tehet azért, hogy jobban érezze magát a munkahelyén. Csak el kell hinni, hogy erre képesek vagyunk és a cégek, ahol dolgozunk sok esetben igenis partnerek ebben.

Exciting News

In April, Aon announced this offering is going to be part of a new company which is launching in July 2019. You can learn more about this transaction by visiting here.

In the meantime, feel free to continue browsing. Click the button below to permanently remove this message.