Ligety Sára

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

Mint sokan a csapatból, én is a Corvinuson végeztem vezetés és szervezés szakon, ahol elköteleződtem a tanácsadói oldal iránt. Előtte vállalati HR oldalon dolgoztam, amit követően 2013-ban kerültem az Aon Hewitthoz. Munkám során az elkötelezettség mérés és fejlesztésen keresztül támogatok számos szervezetet annak érdekében, hogy mind a vezetők, mind a munkavállalók képesek legyenek maguk is elkötelezettséget építeni saját környezetükben, felismerjék saját szerepüket és felelősségüket ebben a folyamatban és mindezek mentén tudjanak reflektálni saját működésükre és a szervezeten belüli együttműködésre egyaránt.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

Én nagyon élvezem, hogy ennyi tér és lehetőség van megismerkedni különböző kultúrákkal és szervezeti valóságokkal. Aztán pedig ehhez igazítva tudunk közösen gondolkodni a vállalatokkal, hogy hogyan tudjuk jobbá tenni azokat. Ez nagyon izgalmas kihívás minden esetben. Szeretek olyan ügyfelekkel dolgozni, akiknek tényleg fontos a fejlődés és a változás és tesznek is érte. Aztán pedig a munka fénypontja, ha kapunk olyan visszajelzést vagy mi magunk látjuk, hogy valami tényleg változott, és jobb lett. 

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

Jelenleg ha elkötelezettségről beszélünk a munkavállalók tapasztalatom szerint minden esetben a munkatársaikkal a legelégedettebbek, a jó csapattal és a légkörrel. Én úgy látom viszont, hogy 10 év múlva nem lesznek ilyen klasszikus csapatok, inkább projekt alapon dolgoznak majd az emberek és mindenki azt a képességét kamatoztathatja, amiben ő a legjobb. Hogy mégis pótolható legyen a valahová tartozás érzése, arra még - remélem - lesznek jó technológiai megoldások.

Kedvenc tárgyad és miért?

A görkorizásra tavaly kaptam rá gyerekkorom után újra. Nagyon felszabadító sport, a mozgás nagyon hasonlít a síelésnél szükséges terheléshez, ami szintén óriási szerelem. A görkoriban szeretem, hogy van egy kis sebesség, de közben erősen kell koncentrálni is (nehogy úgy elessek, hogy elrepedjen a farcsontom – nem tapasztalatból mondom, á dehogy ), ami pedig jól kiüríti a fejemet és nagyon jól kikapcsol.