Páli Anna

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

2016 elején kezdtem a cégnél gyakornokként. Az elmúlt időszak nagyon izgalmas és intenzív volt, úgy érzem sikerült feltérképeznem és megtapasztalnom a tanácsadói szakma sokféleségét.
Jelenleg leginkább elkötelezettség mérési és fejlesztési projekteken dolgozom. Az ügyfélprojektek mellett a HR Tanácsadó Gyakornoki programért (toborzás, kiválasztás) és az új belépők integrációjáért, az on-boardingért felelek. Ehhez szorosan kapcsolódva a külső munkáltatói márkaépítésben is részt veszek egyetemi kapcsolataink ösztönzésével, gondozásával.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

Vállalati ügyfelekkel dolgozunk, ami biztosítja a változatosságot, sokféleséget. Sok szervezeti valósággal és kihívással találkozom munkám során, ami folyamatosan bővíti látókörömet, eszköztáramat és megóv a standard, “dobozos” megoldások alkalmazásától. Élvezem a fejlesztői szerepet, jó látni amikor – részben a mi hatásunkra - egy ügyfél elkötelezi magát a munkavállalói élmény fejlesztése mellett és ezért hajlandó tenni, változtatni. Végül, de nem utolsó sorban szeretem, hogy emberekkel (egy remek csapattal), embereken (a változást sokszor a fejekben kell elkezdeni) és embereknek (célunk, hogy minél több emberközpontú, Legjobb Munkahely szülessen) dolgozunk.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

Tanácsadóként egyik fontos feladatunk, hogy megjósoljuk, előrejelezzük, megelőzzük az előttünk álló változásokat és ezt az ügyfeleink felé is közvetítsük. Így ez a kérdés már most nagyon aktuális. Abban egészen biztos vagyok, hogy lesznek iparágak melyek teljesen eltűnnek, lesznek olyanok melyek felértékelődnek és lesznek újak is, melyek mindezidáig teljesen ismeretlenek voltak. Előreláthatólag a technológia is egyre nagyobb teret hódít majd, a munkák jelentős részét robotok fogják ellátni, ami valószínűleg maga után vonja majd a munkaerőpiac zsugorodását, átrendeződését. Mindezekkel együtt szeretném hinni, hogy az emberi munkaerő felértékelődése 10 év múlva is megfigyelhető lesz, például a kreativitást, az emberi érzelmeket és az emberek közötti kapcsolatot igénylő szakmák előtérbe kerülésével.

Kedvenc tárgyad és miért?

Kedvenc személyes tárgyamként a kutyám – Sivatag – nyakörvét hoztam el. Sivivel 2013 óta vagyunk együtt, akkor fogadtam őt örökbe egy állatotthonból. Azóta nem telik el úgy nap, hogy ne tapasztalnám meg a kutya-gazdi kapcsolat szépségeit (és néha nehézségeit ☺). Hiszem, hogy a kutyáktól rengeteget tanulhatunk mi emberek, tükörként szembesítenek minket jellemvonásainkkal, gyengeségeinkkel és erősségeinkkel. Az együtt töltött idő, a kutyaiskolában eltöltött hónapok a kutyám nevelésén, oktatásán túl az én önismeretemhez, öntudatosságomhoz és személyiségfejlődésemhez is sokat adott. Mindennek pedig hatalmas hasznát veszem a szakmámban, a mindennapi munkámban és a munkatársi, üzleti kapcsolataimban.