Pék Eszter

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

Az Aon Hewitt csapatában a fő feladatom, hogy megtaláljam azokat a lehetséges, jövőbeni partnereinket, akikkel lehet egy közös víziónk: dolgozhatunk együtt annak érdekében, hogy a cég belső elkötelezettségét építsük, fejlesszük a munkatársak elkötelezettségét és elégedettségét, avagy a munkáltatói márkát öregbítsük. Manapság minden második ügyfélbeszélgetésünk arra irányul, hogy ezen az egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdő piacon létrehozzunk olyan új és egyedi megoldásokat, amelyek megszólítják a jól differenciált célcsoportokat.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

A munkám során többféle szervezetben, a pozitív hozzáállásommal és a globális látásmódommal alkalmazkodom a változatossághoz, keresem a mintázatokat egyének működésében, akik a szervezetek valóságát hozzák létre. Az a hitvallásom, hogy az egyén tudatosságának és önismeretének növelésével, a figyelmének a „jóra” való irányításával és a személyes céljainak a szervezeti célokkal való összehangolásával juthatunk el a közös sikerhez: visszahozhatjuk a munka örömét, és nagyobb szervezeti teljesítményt érhetünk el.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

Nem kell messzire mennünk, hogy az immár nem is olyan távoli jövőre vonatkozó kutatásokkal szembesüljünk: ha végig gondoljuk, már most is megtalálhatók azok a trendek a szervezeteken belül, amelyekből még csak a jéghegy csúcsa látszik! A generációk és diverz nációk fokozódó együttműködése, az egymástól való elidegenedés a technológia által, az egymás közötti meg nem értettség mellett a pozitív trendek is szerepet fognak kapni: gyorsaság a technológia által, nagyobb kiszámíthatóság az automatizálás által, tanulás, tanulás, tanulás, hiszen a technológia rákényszerít minket, hogy újfajta, skálázható megoldásokat találjunk ki, amiből sokan exponenciálisan növekvő bevételekhez juthatnak… A legnagyobb kérdés az talán, hogy a gép irányítja majd az embert, vagy az emberek megtartják a hatalmat a gépek felett…

Kedvenc tárgyad és miért?

A kedvenc tárgyam az a Yogi tea, ami a képen is látszik. A gyömbér-citromos ízűt szeretem a legjobban a nagy választékból, amit ez a tea család kínál! Azért a mindennapjaim része, mert az erős íze beindítja a napot, energizál, ugyanakkor a filterhez kapcsolódó üzenet mindig valami megnyugtatót hoz: Hogy még rendben van a világ.