Ráduly Orsolya

Mivel foglalkozol az Aon-nál?

2017-ben vállalati oldalról kerültem az Aonhoz, ahol jelenleg három klassz és színes sapkám van. Egyikben, legyen ez mondjuk a zöld, norvég mintás - a munkáltatói márka üzletágat vezetve figyelem a nemzetközi és hazai trendeket, legjobb gyakorlatokat, amelyeket aztán beépítünk a saját branding és belső kommunikációs megközelítéseinkbe. Így támogatva a hazai vállalatok azon törekvéseit, hogy hiteles, a munkavállalók által büszkén képviselt és azzal egyéni szinten azonosulni tudó, megkülönböztető és vonzó munkáltatói márkával rendelkezzenek. Másik két sapkámban pedig, a sárgában és a piros-kékben a vezetői csapat tagjaként felelek egyrészt a saját szervezetünk kommunikációjáért a koncepciótól a megvalósításig és azért, hogy adatalapú megoldásaink és a hozzájuk kapcsolódó fejlesztések formálják a vállalatok gondolkodását, és választ adjanak a piaci igényekre.

Milyen meghatározó pillanatra emlékszel szívesen?

Egyértelműen 2018-as #dolgoznielmeny kutatásunkra, amely az első, átfogó munkavállalói élmény kutatás volt Magyarországon és amely itthonról globális szintre nőtte ki magát. Óriási, de tényleg óriási élmény volt ebben részt venni… Az a lendület, az a hit, hogy valami újat, értékeset csinálunk, amit még soha senki előtte, óriási erőt adott. Mindenki, tényleg mindenki kivette belőle a részét: ott segített ahol tudott, ott adott hozzá ahol kellett és ahol a kollégák képességei a legjobban voltak felhasználhatók. Egymást támogatva „toltuk ezerrel”. Ezt megtapasztalni életre szóló, meghatározó pillanat volt.

 

Mit jelent számodra az, hogy #dolgoznielmeny?

- Az extrém okos, profi, hozzáértő, emberi csapattagokat, akik most is épp valami szakmai eszmecserében vannak.😊
- Az Inspirációt, amit nap, mint nap kapok. A teret, hogy kipróbálhassak új dolgokat.
- A valódi megélését az „egy hajóban evezésnek”.
- Az élethelyzetek maximális tiszteletben tartását.

Exciting News

In April, Aon announced this offering is going to be part of a new company which is launching in July 2019. You can learn more about this transaction by visiting here.

In the meantime, feel free to continue browsing. Click the button below to permanently remove this message.