Szilovics Nikoletta

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

Idén a legfőbb prioritásaim közé tartozik a Legjobb Munkahelyek program koordinációja, mely során fő célom, hogy partnereink számára támogatást és útmutatást nyújthassak az egész folyamat során. Emellett részt veszek egy újszerű, személyes elkötelezettséggel kapcsolatos pilot kutatás lebonyolításában valamint különböző, munkáltatói márkaépítéssel és elkötelezettségfejlesztéssel kapcsolatos tanácsadói projektekben is.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

Nagyon szeretem azt az érzést és tudatot, hogy munkámmal nap mint nap hatással lehetek arra, hogy egyre több ember érezhesse magát boldogabbnak a munkahelyén. Élvezem, hogy többféle területen is kipróbálhatom magam és ennek köszönhetően a tanácsadói szakma egy széles és színes skáláját ismerhetem meg. Ezenfelül inspiráló olyan emberekkel együtt dolgozni, akik profik a munkájukban és mindig időt szakítanak arra, hogy támogassanak a fejlődésemben. Mivel a csapatunk projekt alapon működik, megannyi szervezeti valóság, kihívás és lehetőség tárul elénk, amit átlátni mind komplex, fejlesztői gondolkodásmódot igényel. Szeretem, hogy egy olyan helyen dolgozhatok, ahol a munkám folyamatosan megköveteli, hogy felülmúljam a tegnapi önmagam.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

Úgy gondolom a változás szele már egy ideje a levegőben van: egyre meghatározóbbak lesznek a rugalmas, kötetlen formák (idő, tér, különböző személyiségek erősségeinek kiaknázása) és a digitális forradalom is egyre nagyobb méreteket ölt (Ipar 4.0., IoT, AI). Fantasztikus dolognak tartom, hogy a technológiai fejlődés milyen hatalmas mértékben könnyítheti meg az életünket a jövőben, ugyanakkor úgy hiszem, ennek következtében nemcsak munkahelyek szűnnek és születnek meg, hanem egyfajta fókusz eltolódás is létrejöhet: az operatívabb feladatok automatizálása maga után vonhatja a stratégiai szerepkörök előtérbe kerülését, ami által a „people skillek” birtoklása és a kreatív gondolkodásmód is meghatározóbbá válhat, mint valaha.

Kedvenc tárgyad és miért?

Egy whiteboard, amit még a legjobb barátnőmtől kaptam ajándékba. Ez a kis felület számomra a szabadságot és a kreativitást jelképezi és mindig arra emlékeztet, hogy lehetőségek tárháza áll előttem, ami igazán felszabadító érzés. Imádok ezen tervezni, mindig feltölt energiával, ha alkothatok és ötletelhetek, legyen épp szó célok kitűzéséről vagy csupán random gondolatok firkálgatásáról zenehallgatás közben :D