Török Dávid

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

2007 óta dolgozom azon, hogy elsőre semmitmondó adathalmazokból “laikusok” számára is érdekes – rejtett – összefüggéseket tárjunk fel. Ez kezdődik onnan, hogy összegyűjtjük a sok-sok adatot (lehet ez kérdőívből, vagy a vállalatok saját belső rendszereiből) és tart odáig, hogy láthatóvá tesszük a feldolgozott eredményeket szép színes formában.
A mindennapokban az Aon Hewitt “European Operations teamben” vezetek egy budapesti bázisú csapatot, ahol elsősorban globális nagyvállalatok elkötelezettség projektjein dolgozunk, valamint automatizált adatfeldolgozási és riportolási megoldásokat fejlesztünk.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

A folyamatos meglepetések talán a legérdekesebbek. Bár rengeteg a hasonlóság, ha jobban mögé nézünk a dolgoknak, mindenhol más és más a dolgozók viszonya a szervezethez. Eljutni odáig, és megtalálni az egyes cégekre jellemző belső képet, sokszor egy fél év munkája. Néha még mindig meglepődöm azon, hogy rengeteg számot egymás mellé rakva - illetve a megfelelő elemzési módszert megtalálva -, milyen mély összefüggéseket találhatunk az emberek belső motivációjával, érzéseivel kapcsolatban. Az már csak hab a tortán, hogy a világ minden tájáról találkozom cégekkel; ha akarom, elmélyedhetek Fidzsi és Kanada trendjeinek összevetésében.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

Több lesz a robot, kevesebb az ember (Magyarországon). A rögzített munkaidő és munkahely helyett hangsúlyosabb lesz a célok rögzítése.

Kedvenc tárgyad és miért?

Egy kubai baseball labda. A klasszikus, kényelmes turista utak helyett szeretem kicsit kalandosabb helyeken és programokkal tölteni a szabadidőm. Kubába még diákként kevés pénzzel, hátizsákos vándorként jutottam el 8 cimborámmal. Mindig csak annyit döntöttünk el előre, hogy három nap múlva hol találkozunk. Az egyik legemlékezetesebb utazásom kerekedett belőle.