Uzsák Éva

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

A pozícióm szerint az Innovációért és a PR-ért felelek. A mindennapokban ez azt jelenti, hogy folyamatosan figyelem, merre tart a piac hazai és nemzetközi viszonylatban, hogyan változnak az ügyfeleink igényei, kihívásai és hogyan tudjuk a szolgáltatásainkat ehhez a legjobban igazítani úgy, hogy megőrizzük az úttörő, piac formáló szerepünket. A PR sapkámban pedig foglalkozom mindennel, ami arról szól, hogy milyen képet közvetítünk magunkról, hogyan és milyen üzeneteket juttatunk el a partnereink felé. Legyen szó a szolgáltatásainkról, a tanácsadó kollégáimról, kutatási eredményekről vagy a rendezvényeinkről. Ezek mellett, természetesen szenior tanácsadóként is dolgozom a projektekben. Az utóbbi időben elsősorban olyan munkákban veszek részt, amelyek nem „tipikus” HR projektek, nem a megszokott eszköztárakkal dolgoznak és elsősorban a jövőre való felkészülésben, az innováció erősítésében segítik a vállalatokat.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

A sokszínűséget és az önmegvalósítást. Amikor több, mint 10 évvel ezelőtt csatlakoztam a Hewitt csapatához, többen kételkedtek abban, hogy sokáig maradok, mert elég nyughatatlan természet vagyok és folyamatosan az újdonságot keresem. Itt azonban mindig kaptam teret, felhatalmazást és bizalmat arra, hogy új dolgokkal kísérletezzem. Ebben a pillanatban is több olyan projekten dolgozom együtt külső és belső csapatokkal, amit más még nem csinált ebben a formában a piacon. A legismertebb ezek közül most a HR Feszt. Hiszem, hogy ezekkel a kezdeményezésekkel formáljuk a HR szakmát. Nem csak karba tett kézzel várjuk, hogy mit hoz majd a jövő a munka világában, hanem aktívan alakítjuk azt.
Ami pedig még ennél is fontosabb, azok az emberek, a sokszínű kapcsolatok, amelyeket a munkám során kapok és építek.
Az elmúlt évek alatt több száz vezetővel, tehetséggel és dolgozóval volt lehetőségem beszélgetni és együtt dolgozni, betekintést nyertem számos vállalat működésébe, kihívásaiba. Ez elképesztő szemlélet formálásra ad lehetőséget nap, mint nap. Az ügyfelek mellett nagyon sok időt töltök olyan különböző partnerekkel, mint szakmai szervezetek, partner vállalatok, média piaci szereplők stb. Szinte minden pillanatban változik a helyzet amiben vagyok, az emberek, akikkel kapcsolatba kerülök, és a kihívások, amikre megoldást kell találni, a legtöbbször erős időnyomás mellett. Ez állandó nézőpont váltást és folyamatos megújulást követel. Ettől lesz igazán izgalmas.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

Én nagyon optimista vagyok a jövőt illetően, a munka világára vonatkozóan csak úgy, mint általában véve. Az exponenciális technológiák elképesztő lehetőséget adnak a kezünkbe arra, hogy sokkal jobb életminőséget teremtsünk magunknak és főként a jövő generációi számára. A munka világában az én vízióm az, hogy a határok minden szinten lebomlanak, ami egyrészt azt jelenti, hogy a munkahely nem egy nagyra nőtt üvegtorony lesz egy megadott helyen, vagy épp egy időpontban hanem akár több munkahelyünk is lesz egyszerre vagy akár a kollégáink, akikkel napi kapcsolatban leszünk szintén a világ minden pontjáról származhatnak és bárhol lehetnek éppen. A munka az én víziómban azt is jelenti, hogy élvezni fogjuk. Mindenki. Mert a munka arról szól majd, amiben a legjobb vagy, ezáltal sikerélményt ad és olyan témák köré szerveződik, amelyekkel értéket teremtünk. Én ezt fantasztikus lehetőségként élem meg az emberiség számára. Anyaként ugyanakkor napról napra egyre erősebben megélem azt is, hogy milyen óriási felelősség az, hogy hogyan készülünk fel ezeknek a technológiának a használatára, és hogyan készítjük fel a gyermekeinket, az emberiséget egy új gondolkodásra és működésre, mert a jövőnk formálása nagy tudatosságot és sokrétű felelősségvállalást igényel.

Kedvenc tárgyad és miért?

A kedvenc tárgyam egy pandamaci. Egyidősek vagyunk. Életem minden fontos helyzetében ott volt velem. Körösladánytól, számos AIESEC konferencián át, Ázsia tetejéig minden utamra elkísért. Szerencsére nem fecsegős típus :).
Ma a kislányom szobájában lakik, természetesen őt is születésétől fogva ismeri. Most abban a mindennapos kalandban van velem, amit az anyaság jelent. Olyan ő kicsit, mint egy darab belőlem, néha élő lelkiismeret, aki figyelmeztet ha rossz útra tévednék, néha egy tükör, ami azonnal rám mordul, ha túlzottan fel akarnék nőni. A mindennapokban a gyerekkori álmokon keresztül segít bátornak és kockázatvállalónak maradni. Elég egyszerűen ránéznem és emlékeszem minden fontos dologra, és arra is, hogy csak ezek számítanak. Az élmények, a kapcsolatok, az utazások és segít a rosszabb napokon is végtelenül hálásnak lenni azért a életért, amit most élhetek.