Venesz-Kormos Judit

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

Elkötelezettség méréssel foglalkozom főként nemzetközi vállalatoknál. Ilyenkor azt vizsgáljuk, hogy a munkavállaló mennyire érzi jól magát a cégénél, mennyire ragaszkodik hozzá, mi mindent tesz meg ő a vállalati célokért. Fontos azt is látnunk, hogy mennyire elégedettek a munkavállalók a munkahelyük fizikai környezetével vagy akár a kollégákkal. A munkám másik fele is nagyon érdekes: a projekt alapú működés miatt meghatározó a projekt menedzsment tudás fejlesztése, amit Európa más országainak tanácsadóival együtt végzünk.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

Egy szóval: mindent. A változatosság teszi érdekessé a munkámat, a sokszínű szerepek, amelyeket ellátok. Jó olyan csapatban dolgozni, ahol egy cél vezérelt szervezet tagjaként együtt, egy irányba haladunk.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

2026-ban is meghatározó marad szerintem a technológia fejlődése. Ez fogja tovább formálni a munka világát is. Feladatok, amelyek ma még jelentős szellemi munkát igényelnek, automatizálhatóvá válnak. Ide fognak tartozni például a ma rendszeres riport készítéssel foglalkozó területek. Két szélső érték fog erősödni: egyik oldalon a magas fokú standardizálás, másikon a személyre szabás.
A munkáltatóknak erősödő kihívást fog jelenteni az elkötelezett munkaerő megtartása. Ezzel összhangban már ma látjuk kiszélesedni a munkavállalói elkötelezettséget munkavállalói élménnyé. Ebbe pedig adat alapú betekintést nyújtanak olyan mérési eszközök, amelyek a teljes munkavállalói életciklust követik pl. belépéskor, teljesítmény visszajelzéskor, elkötelezettség méréskor.

Kedvenc tárgyad és miért?

A vizes üvegem elkísér a hétköznapokban és arra emlékeztetet, hogy ha gyorsan is repül el egy nap, a folyadék nem maradhat el. Apróság, mégis segít egyensúlyban maradni. Valamint a vizes üveg a sportban is társam, különösen az elmúlt pár hónap felkészülésében, aminek eredményeként váltóban teljesítettük az Ironman 70.3-at.