Veres Rita

Mivel foglalkozol az Aon Hewitt-nál?

Lassan 4 éve az európai pozíció (az Elkötelezettség üzletág európai szakmai vezetője) megtartása mellett vállaltam el a magyar cégvezetői szerepet. A cég vezetése igazi „alkotás” számomra: folyamatosan törekedni a megújulásra, a fejlődésre… mindeközben folyamatosan a harmóniát keresem, hogy minden egyes pillanatban összhangban dolgozzunk együtt ügyfeleinkkel és a csapatban is.

Mi a legérdekesebb a munkádban? Mit szeretsz benne?

Az emberek vezetését tartom a legizgalmasabb feladatnak. Nagyon büszke vagyok a magyar csapatra és arra, amit eddig elértünk. Megtiszteltetés, hogy ilyen tehetséges és különleges embereket vezethetek. Az pedig még izgalmasabbá teszi a képet, hogy a hírünk nem áll meg a határon. Kicsi ország vagyunk, de az nem azt jelenti, hogy nem lehet világszínvonalú szolgáltatást nyújtani. Olyan magas szintű szakértelemmel és tudással rendelkeznek tanácsadóink, hogy Budapestről menedzselünk számos globális projektet, ha elkötelezettséggel kapcsolatos mérésről és tanácsadásról van szó, ránk gondolnak. A vállalat tevékenységén köszönhetően rengeteg cégre, vezetőre és dolgozóra van hatásunk. A Legjobb Munkahely Felmérés keretében évente csaknem 100 vállalat 35.000 dolgozójával kerülünk kapcsolatba- mi az ő életükre lehetünk hatással. A missziónk rengeteget jelent számomra: azt képviseljük, hogy a legfontosabb érték az ember és segítünk cégeknek, hogy jobbá, emberibbé, hatékonyabbá váljanak. Ez fantasztikus dolog. Személyesen – a SingularityU Budapest nagyköveteként- és céges szinten is sokat foglalkozunk a jövővel és biztos vagyok abban, hogy nagyon bátran, proaktívan kell keresni a jövő megoldásait. A csapaton belül, de azon túl is egy kreatív, inspiráló pezsgést szeretnénk megvalósítani Magyarországon.

Mit gondolsz, milyen lesz egy munkahely 10 év múlva? Hogyan fog megváltozni a munka világa?

Soha nem volt ennyire nehéz jóslatokba bocsátkozni a jövővel kapcsolatban, mint most, de abban biztos vagyok, hogy két erő fog felerősödni. Az exponenciális technológiáknak köszönhetően közelebb kerülünk majd egy high-tech világhoz és Asimov történetei kelnek életre a szemünk előtt. Másrészt ezzel párhuzamosan felértékelődnek a nagyon emberi értékek . A munka világára lefordítva, véget ér az az időszak, amikor azért dolgozunk, hogy éljünk és eljöhet az a korszak, amikor valódi szenvedélyünknek miatt dolgozunk és azért, hogy értéket teremtsünk. Elképzelhető, hogy ehhez a változáshoz tíz évnél többre lesz szükség… : )

Kedvenc tárgyad és miért?

Medve másfél éve jelent meg az életemben, és amikor a menhelyen először találkoztunk, nem gondoltam volna, hogy legalább annyit tanulok majd tőle, mint ő tőlem. Hiszek abban, hogy a kutya a gazda hű tükre, és vezetőként is igazán őszinte és pontos visszajelzéseket kaptam tőle. Igazán büszke vagyok rá, hogy Medve "iskolaelső" lett. A hosszú hajnali séták a Duna parton pedig minden reggel arra emlékeztetnek, hogy az élet gyönyörű... És ezek az órák azok, amikor rendezem a gondolataimat, új ötleteken gondolkozom, időt szánok a önreflexióra, vagy éppen nyitott szemmel sétálva "meditálok"...